Whole LR central screen not showing

Status
Not open for further replies.

amos diament

Member
Joined
May 28, 2017
Messages
35
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Lightroom Version
Lightroom Classic version: 10.4 [ 202108071231-af9219b9 ]
Operating System
  1. macOS 11 Big Sur
While opening LR, central panel not showing at all.After "quit" and opening again it is ok.

I have already posted this thread and after some answers from members have reinstalled the app and thought
that problem solved but today still same issue.
Quite annoying and any help will be very much appreciated Screen Shot 2021-09-30 at 14.54.42.jpg
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
19,554
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Your current version of Big Sur should be v11.6 . You have the latest version of Lightroom Classic. Do you have an M1 Mac?

I had this missing middle panel one time when I first got Lightroom on either my older intel Mac or my new M1. I rebooted and the problem went away to never return.
 

amos diament

Member
Joined
May 28, 2017
Messages
35
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Your current version of Big Sur should be v11.6 . You have the latest version of Lightroom Classic. Do you have an M1 Mac?

I had this missing middle panel one time when I first got Lightroom on either my older intel Mac or my new M1. I rebooted and the problem went away to never return.
Thanks for answer,I have latest version of LR and iMac M1,I have disinstall the software completely and reinstalled it but nothing changed.
When I quit and reopen it is ok for a while and then same again.
You might have another suggestion?
Amos
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
19,554
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Thanks for answer,I have latest version of LR and iMac M1,I have disinstall the software completely and reinstalled it but nothing changed.
When I quit and reopen it is ok for a while and then same again.
You might have another suggestion?
Amos

I don’t have any other suggestions. I never needed to reinstall Lightroom Classic, I just rebooted the OS and started LrC fresh and the problem went away and never returned.

I know that you have the latest version of LrC. Do you have MacOS 11.6?

Find Lightroom Classic app in your Application Folder. Right click and choose “Get Info”. For the item labeled “Kind:”. Does it read “Application (Universal)” for M1 Macs or Rosetta for Intel Macs?


Sent from my iPad using Tapatalk
 

amos diament

Member
Joined
May 28, 2017
Messages
35
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
I don’t have any other suggestions. I never needed to reinstall Lightroom Classic, I just rebooted the OS and started LrC fresh and the problem went away and never returned.

I know that you have the latest version of LrC. Do you have MacOS 11.6?

Find Lightroom Classic app in your Application Folder. Right click and choose “Get Info”. For the item labeled “Kind:”. Does it read “Application (Universal)” for M1 Macs or Rosetta for Intel Macs?


Sent from my iPad using Tapatalk
Here attached screen shot, does it mean anything?Thanks for trying to resolve issue.
Amos
 

Attachments

  • Screen Shot 2021-10-04 at 9.42.08.png
    Screen Shot 2021-10-04 at 9.42.08.png
    240.2 KB · Views: 52
Joined
Jun 20, 2009
Messages
19,554
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Here attached screen shot, does it mean anything?Thanks for trying to resolve issue.
Amos
Yes, is says that you are running the Universal Compiled version of the Lightroom app which ic the one that the M1 Chip will run natively and not use the intel compiled version needing Rosetta to run on the M1.

More questions: Which Mac do you have? I have the 24" iMac. The M1 is also available with the MacBookPro and Mac mini.
Do you have and use a second monitor? If so, describe it please.
In the Lightroom Classic Help menu, there is a sub menu item "System Info..." Please click on that and copy the contents from the dialog and paste it into your reply here.
 

amos diament

Member
Joined
May 28, 2017
Messages
35
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Yes, is says that you are running the Universal Compiled version of the Lightroom app which ic the one that the M1 Chip will run natively and not use the intel compiled version needing Rosetta to run on the M1.

More questions: Which Mac do you have? I have the 24" iMac. The M1 is also available with the MacBookPro and Mac mini.
Do you have and use a second monitor? If so, describe it please.
In the Lightroom Classic Help menu, there is a sub menu item "System Info..." Please click on that and copy the contents from the dialog and paste it into your reply here.
I יave the Mac 24" M1 2021
No second monitor
Copy of "help" in LR:
Lightroom Classic version: 10.4 [ 202108071231-af9219b9 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en-IL
Operating system: Mac OS 11
Version: 11.6.0 [20G165]
Application architecture: arm64
Logical processor count: 8
Processor speed: NA
SqLite Version: 3.34.0
Built-in memory: 16,384.0 MB
Real memory available to Lightroom: 4,096.0 MB
Real memory used by Lightroom: 1,444.8 MB (35.2%)
Virtual memory used by Lightroom: 402,810.6 MB
Memory cache size: 9.3MB
Internal Camera Raw version: 13.4 [ 872 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2
Camera Raw virtual memory: 0MB / 8191MB (0%)
Camera Raw real memory: 1MB / 4096MB (0%)
Displays: 1) 4480x2520

Graphics Processor Info:
Metal: Apple M1



Application folder: /Applications/Adobe Lightroom Classic
Library Path: /Users/amos/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: /Users/amos/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) Facebook
4) Flickr
5) Nikon Tether Plugin
6) Teekesselchen

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: $$$/dvaaudiodevice/SystemDefaultAndEffectiveDeviceName=System Default - iMac Speakers#{comment}DVAAU-4201250: Open the audio hardware preferences page.
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: Uninitialized
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 32
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 2048
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: Apple M1
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: Apple
GL_VERSION: 2.1 Metal - 71.7.1
OGLEnabled: true
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_buffer_float GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_imaging GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_provoking_vertex GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shader_texture_lod GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_shadow GL_ARB_shadow_ambient GL_ARB_sync GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_texture_rg GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_vertex_blend GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_bindable_uniform GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_multisample_blit_scaled GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_EXT_timer_query GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_vertex_array_bgra GL_APPLE_aux_depth_stencil GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_element_array GL_APPLE_fence GL_APPLE_float_pixels GL_APPLE_flush_buffer_range GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_packed_pixels GL_APPLE_pixel_buffer GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_specular_vector GL_APPLE_texture_range GL_APPLE_transform_hint GL_APPLE_vertex_array_object GL_APPLE_vertex_point_size GL_APPLE_vertex_program_evaluators GL_APPLE_ycbcr_422 GL_
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
19,554
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Like I said earlier. I saw this once and when I rebooted it has never re-appeared.
If you are getting this repeatedly, while I am not and we have the same hardware and same OS version and same LrC version, then I think you should take this up with Adobe and see if they can figure out why you have a problem and other M1 users do not.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

amos diament

Member
Joined
May 28, 2017
Messages
35
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Like I said earlier. I saw this once and when I rebooted it has never re-appeared.
If you are getting this repeatedly, while I am not and we have the same hardware and same OS version and same LrC version, then I think you should take this up with Adobe and see if they can figure out why you have a problem and other M1 users do not.


Sent from my iPad using Tapatalk
Ok I will contact Adobe support
Have a nice day and thanks for good will
Amos
 

amos diament

Member
Joined
May 28, 2017
Messages
35
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Ok I will contact Adobe support
Have a nice day and thanks for good will
Amos
Fyi I had 1 hour session with adobe support and they tried quite hardly to solve issue; deleting,reinstalling,clean install, using adobe cc cleaner etc....I ( accessing my iMac)hope problem solved and will let you know.I must say that their support is outstanding, immediate reaction from online support and link for follow up.
Regards-Amos
 
Status
Not open for further replies.
Top