• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.

User Preset

ColMac9090

Active Member
Joined
Jan 25, 2011
Messages
204
Location
Edinburgh, Scotland
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic
Lightroom Version
LR Classic 10.4
Operating System
  1. Windows 10
I have a User Develop Preset (its main effect being Auto-Tone) that I right clicked and selected "Apply on Import".

In the import settings panel, however under "Develop Settings" I've selected none, as I assumed that "the Apply on Import " setting would cover that.

It does appear to do apply my user presetso, and yet in History, there is no step shown for "my Auto Preset ", so if I do not like what Auto-tone has done I cannot remove it in the History panel. It appears that the reset button at the foot of the Develop panel does in fact allow you to revert to the as shot settings.

Am I right in this?

Thanks


Colin
 
Top