• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.

Slideshows

Joined
Jun 27, 2012
Messages
44
Location
Dallas
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic
Operating System:Mac High Sierra
Exact Lightroom Version (Help menu > System Info):Classic CC 2015.12

Slideshow: "Manual mode does not support these settings?" I've unchecked everything and still can't run a slide show without timing. What am I missing? Thanks for any help
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,022
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Operating System:Mac High Sierra
Exact Lightroom Version (Help menu > System Info):Classic CC 2015.12

Slideshow: "Manual mode does not support these settings?" I've unchecked everything and still can't run a slide show without timing. What am I missing? Thanks for any help
What happens when you try? What happens when you try Preview ? What happens when you try Play ?

How many photos for the slides? jpegs? raw? tiff?
What about a smaller number, like 10? What is your quality setting?
 
Joined
Nov 5, 2017
Messages
776
Location
UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Classic
Thanks for responding, Paul. Yes, automatic does play a slide show.
Okay. So, I get the exact same message when I try Manual too (file types seem irrelevant, I tried with a selection of raw, tiff, jpg)

However, they do display fine - so for example select several images, then 'F' so the slide fills the screen, then I can use the right / left arrow kets to run through the images selected

What happens when you try this? (I appreciate that doesn't make sense of the message mind!)

Paul
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,022
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
I guess I am missing something. I get both modes to work (and they worked in 2015.x).
What does the message say?
 
Joined
Nov 5, 2017
Messages
776
Location
UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Classic
I guess I am missing something. I get both modes to work (and they worked in 2015.x).
What does the message say?
As in the first post: Manual mode does not support these settings

Hal, works fine for me too on Auto and Manual (Mac) but message is displayed

Paul
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,022
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
As in the first post: Manual mode does not support these settings

Hal, works fine for me too on Auto and Manual (Mac) but message is displayed

Paul
Sorry - I don't view this as a "message" as to when it doesn't work. This is always present (in the Windows version). That refers to the fact that the following two options of "repeat slideshow" and "random order" do not work in manual mode.
I thought you were referring to an error message. So what happens when you press Play when you are in manual mode?
upload_2018-3-6_8-24-19.png
 
Joined
Nov 5, 2017
Messages
776
Location
UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Classic
Sorry - I don't view this as a "message" as to when it doesn't work. This is always present (in the Windows version). That refers to the fact that the following two options of "repeat slideshow" and "random order" do not work in manual mode.
I thought you were referring to an error message. So what happens when you press Play when you are in manual mode?
Jim,

For me you are so right! Doesn't help our friend with the actual post though, who gets the message (and now I concur it's a note not an error) who can't run Manual without timing

Paul
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,022
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Jim,

For me you are so right! Doesn't help our friend with the actual post though, who gets the message (and now I concur it's a note not an error) who can't run Manual without timing

Paul
But I would still like to know - what happens when he has those buttons unchecked and he presses Play. Does the system just sit still, ie, nothing happens?
When he says "can't run without timing", does he mean he is the automatic mode? or does his system run in manual with the timing option checked and actually acts like auto?
 
Joined
Jun 27, 2012
Messages
44
Location
Dallas
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic
This is more than a little embarrassing. I never tried. I saw the message (see above) and did not try it anyway. My apologies and thanks for calling me out. Will do better next time.
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,022
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
This is more than a little embarrassing. I never tried. I saw the message (see above) and did not try it anyway. My apologies and thanks for calling me out. Will do better next time.
Not calling you out. Just trying to understand the situation so we can help.
 
Top