Printer Module LR5

my mac does not communicate with my r3000, i cannot figure how to use the printer module on LR5

  • printer taps

    Votes: 0 0.0%
  • epson r3000

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    0

MK Ruggie

New Member
Joined
Jan 11, 2018
Messages
10
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
5.x
Operating System:
Exact Lightroom Version (Help menu > System Info):
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
18,197
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Welcome to the forum. Is your Mac running 10.9.x Mavericks? If it won't print Outside of LR, LR can't do anything either. First you need to establish that the Printer is installed in OSX System Preferences. Then you need to make sure that the correct printer driver is installed. You can find that printer driver here: Epson Stylus Photo R3000 | Epson Stylus Series | Single Function Inkjet Printers | Printers | Support | Epson US

Once you can print in any other app, then you can be sure that you can print in LR5
 

MK Ruggie

New Member
Joined
Jan 11, 2018
Messages
10
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
5.x
Welcome to the forum. Is your Mac running 10.9.x Mavericks? If it won't print Outside of LR, LR can't do anything either. First you need to establish that the Printer is installed in OSX System Preferences. Then you need to make sure that the correct printer driver is installed. You can find that printer driver here: Epson Stylus Photo R3000 | Epson Stylus Series | Single Function Inkjet Printers | Printers | Support | Epson US

Once you can print in any other app, then you can be sure that you can print in LR5
Thanks...off to work now, will try when i get back later tonight...cheers. MK
 

MK Ruggie

New Member
Joined
Jan 11, 2018
Messages
10
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
5.x
Thanks...off to work now, will try when i get back later tonight...cheers. MK
HI Cletus...followed everything you said so far....updated driver is installed, printer waiting for command from LR, but nothing happening?
Mac says epson r3000 is installed....something wrong here, but cant find the solution.
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
18,197
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
HI Cletus...followed everything you said so far....updated driver is installed, printer waiting for command from LR, but nothing happening?
Mac says epson r3000 is installed....something wrong here, but cant find the solution.
Have you printed from Pages or Numbers or anything else?
 

MK Ruggie

New Member
Joined
Jan 11, 2018
Messages
10
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
5.x
Have you printed from Pages or Numbers or anything else?
Hi Cletus, sorry it takes so long for me to get back to you. As a chef and a photographer, i spend very little time on my computer.
So, yes, i made an excellent document from one of my folders in Mac. Therefore, i am assuming the computer is communicating with the printer,, but LR is not.
 
Joined
Jul 2, 2015
Messages
11,303
Location
Netherlands
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Maybe it helps when you give a bit more information. The printer brand and type, for example. And what your settings in Lightroom are.
 

MK Ruggie

New Member
Joined
Jan 11, 2018
Messages
10
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
5.x
Maybe it helps when you give a bit more information. The printer brand and type, for example. And what your settings in Lightroom are.
Well, i am new at forums, but i did send info to another Guru who hasnt responded....so, I have a Epson Stylus R3000 printer...my settings are set for Canson Baryta Photographique 13 x 19 in paper in the SET UP bottom left box, in the SETTINGS box, Printer: Epson Stylus R3000, Best Photo Quality Paper Setting, Layout dialog box: Media Type: Premium Photo Paper Glossy, Print Mode and Color Mode: Off Output Resolution: SuperPhoto 5760dip High Speed: Off
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
22,972
Location
Isle of Wight, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
I've merged the two threads.
 
Top