• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.
  • It's Lightroom update time again! As well as the usual new cameras, lens profiles and bug fixes, Lightroom Classic has a new local Hue tool, improved ISO-specific defaults, performance improvements and more. The Lightroom cloud ecosystem also gets local Hue, as well as Versions, Activity notifications, text watermarking and the ability to upload your own Discovery tutorials. Here are the full updates about Lightroom Classic and the Lightroom cloud ecosystem.

Preview not available or images not recognized on import

Matt Gruebmeyer

New Member
Joined
Sep 25, 2018
Messages
1
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Lightroom Version
Lightroom Classic 7.2
Operating System
Windows 10
Hi, all.

When importing larger files (K1) on especially a larger card (32gb), my Lenovo desktop does not always see the files, often does not display previews, sometimes shows "preview not available" and sometimes works quickly. I've tried restarting, closing other programs and otherwise increasing available memory, but what seems always to work is dragging and dropping the files from the card onto the desktop. This helps even when still importing from the card.

It's never happened with smaller files (K-5ii) from smaller cards and doesn't always happen even with the larger cards. Is it memory related?

What's going on?

Thanks,
Matt
 
Top