Portfolio Editin on an iPadPro

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 20, 2009
Messages
19,324
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
I don’t know where to put this post except here.
I have a Lightroom Album that I what to incorporate into my Portfolio page.
I’ve done this numerous time using Safari on my IMac.

On my iPad Pro I open safari (and also Chrome) to the Portfolio website. There are several places I can navigate to to add a new page. These open a window inside my Portfolio page with a list of options an d a cancel button, One of the options it to create a new page from a Lightroom album. Clicking there one any other option gives an indication that the item is selected but nothing happens. Clicking on “Cancel” does not do any thing either. I’ve also tried this with a Chrome browser with the same result.

Does Amy one have a solution or can you repeat the bug on your iPad? I am running the latest version of iPadOS and Safari,


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
13,735
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Cletus, I just tried it on my iPad Pro and ran into the same issue when trying to add a new page from a Lightroom Album. However, I did manage to get the Cancel button to work after a few taps on it.

I then tried adding via Integrations, i.e. tapping on Integrations then in the resulting display tapping on the Add Albums button in the Adobe Lightroom section. That provided the list of Lightroom albums, which allowed me to select the specific album. That added successfully and in doing that it automatically added the album to the Pages section as well.

So I agree there's a bug when trying to add via Pages on the iPad (it worked OK on my Mac Mini), but still got the required result via Integrations.
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
19,324
Location
Houston, TX USA
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Cletus, I just tried it on my iPad Pro and ran into the same issue when trying to add a new page from a Lightroom Album. However, I did manage to get the Cancel button to work after a few taps on it.

I then tried adding via Integrations, i.e. tapping on Integrations then in the resulting display tapping on the Add Albums button in the Adobe Lightroom section. That provided the list of Lightroom albums, which allowed me to select the specific album. That added successfully and in doing that it automatically added the album to the Pages section as well.

So I agree there's a bug when trying to add via Pages on the iPad (it worked OK on my Mac Mini), but still got the required result via Integrations.

I’m thinking is is an iPadOS/Safari bug. I’ve also encountered other webpages where the buttons were not responding until I exited and reopened the page. And I had the same problem in the Chrome browser. I’ll report it to Adobe just in case. I’m on ‘safari’ to West Texas and Arizona for a while and won’t be able to send a detailed bug report until I return.

FWIW, I went back to the Lightroom page and discovered the integration option on my own and got my album to load to a Portfolio page before I read your post.

This trip has had some snafu’s. First Portfolio would not add the page that I wanted and tonight I wanted to import som of todays photos from my camera card only to discover that all three XQD card readers are back home. I do hope I have enough QXD Card Storage to complete the trip.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Status
Not open for further replies.
Top