• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.
  • It's Lightroom update time again and there's some big feature improvements as well as new lenses and bug fixes! See this blog post for Lightroom Classic and this blog post for the Lightroom Cloud Ecosystem changes.

Photos exported from LR to Photoshop showing strange behaviour when re-imported

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 3, 2017
Messages
35
Location
King's Lynn, Norfolk
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Lightroom Version
Lightroom Classic 11.1
Operating System
  1. macOS 12 Monterey
I have just upgraded to a MacBook M1. I can export to Photoshop (which I need to run under Rosetta due to the plugins I use). When I save the photo in Photoshop (tiff) it imports fine into LR except that the preview in Grid mode and in the navigator pain in Loupe (but not the main picture) flash between the old preview and the new. Any ideas on what is happening and how to stop it?
 
Joined
Nov 27, 2013
Messages
1,903
Location
Queensland
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic
Are you starting with a TIFF in Lightroom-Classic and Exporting to Photoshop?
If that is the case-
Are you renaming the exported file in the Export dialog?
Does the file you 'save' in Ps (possibly) overwrite the original TIFF?
I suspect (but do not know) your workflow is confusing the Preview cache. Or there is some corruption in the Catalog Previews that gets refreshed when you re-start LrC.
 
Status
Not open for further replies.
Top