• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • The December 2019 Lightroom updates are now available. Lightroom Classic is just bug fixes and new cameras in this release, but it fixes a whole load of macOS Catalina issues.
    Lightroom (cloud-based service) has export options and direct import on iOS and the ability to contribute photos to someone else's account from the desktop/mobile apps.
    The Missing FAQ and Edit Like a Pro eBooks are already updated for the changes.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.

One photo not syncing from LR Classic to LR Mobile

Joined
Mar 17, 2018
Messages
44
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
Lightroom Version
8.4.1
Operating System
macOS 10.14 Mojave, iOS
1) I have one Collection in LR Classic that is synced to the cloud. It contains 6856 photographs

2) There are 6856 photographs on Lightroom.adobe.com

3) I have Lightroom Mobile on 2 iPads and an iPhone. On each of these devices the count of "All Photos" is 6856. The Album (which is set up to "Store Locally") however only has 6855 of 6856 and the cloud status says "Storing Album Locally 1 Pending". It has been like this for over a week on each device.

4) Not sure if this is relevant but in LR Classic it says I'm using "194.16 KB of 20 GB"; creative cloud on my Mac says "12.8 MB of 20 GB used; Lightroom.adobe.com says "194 KB of 20 GB used" when I click on the cloud icon and when I click on the LR icon and goto Account info under storage it says "194KB of 20 GB" I would expect all of these says O KB used.

Any ideas on how to troubleshoot?
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Hi Nicholas, sorry for the delay replying.

If you look on the web interface, is there anything in a Sync Errors collection on top left?
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
44
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
I don't see any errors on the web interface. One thing I did notice there are 3 smart previews in Lightroom Catalog-2 Previews.lrdata, one of which seems to be corrupted. Could that have anything to do with this?

Thanks,
Nicholas
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Possibly so. Where are you seeing that?
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
44
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
I right clicked on the file and selected "Show Package Contents". Opening up the folders I see 3 DNG files. 2 can I can open with Preview. When I try to open the 3rd with Preview it says "The file “7BE58DE6-F09E-4510-97C1-29024DE4A2CB.dng” could not be opened. Preview currently does not support this raw file format." I can however import it into LR Classic. Not sure if this is just a red herring.
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Which file is that you're showing the package contents of? Mobile Downloads.lrdata perhaps?
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Ah, ok, those files would be entirely expected in smart previews.

Next port of call, if we're still stuck, is to go to the Preferences > Lightroom Sync tab, hold down Opt so the buttons show up and do a Diagnostic Log and Diagnostic Report. Then post them on the feedback site with a note as to the problem, then post the link to that thread here so I see it and bounce it onto the right engineer to see if he can spot the problem in the logs.
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
44
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
Is the feedback site - Lightroom Classic | Photoshop Family Customer Community ?

Ah, ok, those files would be entirely expected in smart previews.

Next port of call, if we're still stuck, is to go to the Preferences > Lightroom Sync tab, hold down Opt so the buttons show up and do a Diagnostic Log and Diagnostic Report. Then post them on the feedback site with a note as to the problem, then post the link to that thread here so I see it and bounce it onto the right engineer to see if he can spot the problem in the logs.
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
44
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
So I posted on the feedback site -


But could not figure out how to attach the log and the report.
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
I've just flagged it up with a member of staff to see if he can get the mobile team to take a look
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Let me see what I can find out. I'd lost track of it, sorry
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
So let me just check, is it mobile that's stuck up, or Classic that's stuck syncing down? Did I get that the right way round? There are some new updates today, so check those before redoing the logs.
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
44
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
Classic to Cloud seems to work fine. The problem to Cloud to Mobile. I have one Album that I have marked on 2 iPhones and 2 iPads as "Store Locally" with 6854 photographs. On all the devices it says "6853 of 6854" on the Album and Cloud icon says "Storing Album Locally 1 Pending". And this has been going on for weeks.

Everything has been updated this morning with no change, so I will redo the logs in LR Mobile and send to Adobe.

Thanks!

Nicholas
 
Joined
Oct 8, 2007
Messages
5,135
Location
London
Lightroom Experience
Power User
In LrM, try going into Settings and Local Storage, then clearing the cache. You might also try disabling local storage for that collection, then enabling it again. But with so many photos in the collection, it's going to be hard to figure out which one.
 
Joined
Mar 17, 2018
Messages
44
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
1) Have deleted and reinstalled the app. Same result.
2) Cleared cache. Same result.
3) Installed app on a brand new iPad. Same result.

That is the problem, there does not seem to be a way to find out in the app which photo has not downloaded. I assume/hope Adobe can see something in the logs.
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,868
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Did you send new logs? If so, I'll let Rikk know to look for them.
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
11,825
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
In LrM, try going into Settings and Local Storage, then clearing the cache. You might also try disabling local storage for that collection, then enabling it again. But with so many photos in the collection, it's going to be hard to figure out which one.
I'd try that first, though I don't really think there's just one particular image that's causing the problem. I've encountered this stalling many times when trying to store albums locally, and reported it to Adobe, but it still apparently happens from time to time. I know others here have encountered the same problem, and it's not strictly speaking a "syncing issue"....it's more likely a local issue which is why attempting to clear the cache would be a good starting point. Usually, the most successful way is to delete the app completely, then re-install. But that's an absolute PITA if like me you've already downloaded smart previews for circa 10k images, but it does usually work.
 
Top