• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • The August 2019 Lightroom updates are now available. Lightroom Classic includes advanced GPU support, batch HDR/pano merge and more. Lightroom (cloud-based service) has deleted photos on the desktop/mobile apps, as well as video support and batch metadata editing on Android. The Missing FAQ and Edit Like a Pro eBooks are already updated for the changes.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom 6 questions. All the information you need is in Adobe Lightroom 6 - The Missing FAQ!

    To help you started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. When you upgrade to subscription, there's also a Lightroom Classic version available.

No photos, only grey boxes (I've tried EVERYTHING!)

Status
Not open for further replies.
K

key333

Guest
Hi there,

This forum seems really helpful so I thought I'd attempt a thread here. I've been searching the internet for days and tried everything to stop my Lightroom 2.5 (Vista, 2GB, NVidia) from showing only grey boxes instead of my photos. The photos are all still there and I can get to them on other programs. There's no crosses in the corners, just blank grey boxes.

I've tried:
http://www.lightroomqueen.com/blog/2''8/12/28/corrupted-monitor-profile/
http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb4'2376&sliceId=1 (though my "remove" button isn't clickable at all)

...and I've tried deleting the Previews folder and renaming the preferences one to make it creat a new one. And also uninstalling and reinstalling.

Any ideas or am I just doomed? I love Lightroom so much and have batches of photos piling up on me now! :(

Thank you,
Micha
 

sizzlingbadger

Senior Member
Joined
Apr 18, 2009
Messages
2,561
Location
New Zealand
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Hi welcome. Have you ever seen these images in LR ? Do you shoot RAW ? what camera are you using ?
 
K

key333

Guest
Hello, :)

Canon 45'D, some are RAW, some JPEG. I've tried both one's I've seen before in Lightroom and dragging new ones in from other folders but no luck there.
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,643
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Grey boxes everywhere within LR (including Develop) is one of two things - a corrupted monitor profile - but you mention you've tried assigning sRGB to check that one, or graphics card drivers.

Try 2 more things:

1. Export an image to jpeg and open it in another program? Does it export ok? If so, it's definitely just a display issue.

2. Check for updated graphics card drivers from nVidia.

3. Just triple check that your monitor profile is definitely set to sRGB with no other profiles listed.
 
L

larsrc

Guest
[quote author=key333 link=topic=8'6'.msg5496'#msg5496' date=1255119782]
Hi there,

This forum seems really helpful so I thought I'd attempt a thread here. I've been searching the internet for days and tried everything to stop my Lightroom 2.5 (Vista, 2GB, NVidia) from showing only grey boxes instead of my photos. The photos are all still there and I can get to them on other programs. There's no crosses in the corners, just blank grey boxes.
[/quote]

The gray boxes appear when you have no preview in the preview database and LR can't find your pictures. If you go to the Folder part in the Library module, are all the folders grayed out? Do the gray boxes have little question marks in the upper right hand corner? If that's the case, try right-clicking the folders (the individual folders), pick "Find missing folder" and point it at where the original pictures really are.

-Lars
 
M

marcovay

Guest
Hi,

I had this problem come up all of a sudden (after a windows update, so somebody may want to blame Microsoft). I spent a lot of time checking that my files were still there, loaded a recent backup of the database, checked the previews folder... And finally came to this thread suggesting that this could be due to a corrupted video driver or monitor profile.
Anyway, after recalibrating my display, and thus replacing the monitor profile, I restarted Lightroom and everything was fine. Now, if Lightroom was smart enough to complain about the monitor profile rather than start and show nothing, that would be useful to users. Adobe are you listening?
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,643
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Status
Not open for further replies.
Top