Nik Collection & LR Develop bug?

Joined
Dec 3, 2016
Messages
244
Location
Milton Keynes, UK
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
Operating System: OS 10.12(6)
Exact Lightroom Version 7.0.1

I've been experimenting with Nik Collection on my rMBP and have come across a problem with Color Efex Pro 4. I have chosen the LR "Edit In" option, edited the image in Color Efex and then clicked Save. The image saves back to LR as a tiff ok. Although the updated edited image can then be seen in the Library Grid View and in the film strip, the Develop loupe view shows the original image without the Nik edits. This doesn't happen eg with Silver Efex Pro 2 which reimports ok and edits can be seen in Develop - I have not tried the other Nik apps.

If I close and reopen LR the edits then show but am I missing something or is there another way to force the image in Develop to reload?

Thanks in advance.
 
Joined
May 27, 2009
Messages
1,906
Location
Twin Cities, MN
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Stevevp,

If the image comes back in and Develop shows it unedited, go to your History panel and click on the top entry. Does the image resolve to the edited version when you do this?
 

LRList001

Active Member
Joined
Dec 23, 2012
Messages
365
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
6.x
Operating System: OS 10.12(6)
Exact Lightroom Version 7.0.1

I've been experimenting with Nik Collection on my rMBP and have come across a problem with Color Efex Pro 4. I have chosen the LR "Edit In" option, edited the image in Color Efex and then clicked Save. The image saves back to LR as a tiff ok. Although the updated edited image can then be seen in the Library Grid View and in the film strip, the Develop loupe view shows the original image without the Nik edits. This doesn't happen eg with Silver Efex Pro 2 which reimports ok and edits can be seen in Develop - I have not tried the other Nik apps.

If I close and reopen LR the edits then show but am I missing something or is there another way to force the image in Develop to reload?

Thanks in advance.
This sounds like a bug in the caching algorithm. Empty the cache? Do you have enough free space on the disk?
 
Top