• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.
  • It's Lightroom update time again! As well as the usual new cameras, lens profiles and bug fixes, Lightroom Classic has a new local Hue tool, improved ISO-specific defaults, performance improvements and more. The Lightroom cloud ecosystem also gets local Hue, as well as Versions, Activity notifications, text watermarking and the ability to upload your own Discovery tutorials. Here are the full updates about Lightroom Classic and the Lightroom cloud ecosystem.

LR won't import from mounted volumes (2 different cards/cameras); device shows in Device pane

Loose Canon

New Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
15
Location
Dublin, Ireland
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Lightroom Version
LR 8.4.1
Operating System
macOS 10.15 Catalina
Sudden and inexplicable condition here. Each camera will mount in LR's Devices pane in Import mode but spinning gear in bottom task bar persists with no conclusion, (see screenshot). This happens with both a Sony Alpha7iii and an old Canon G12 - I can view files in each camera. Any ideas anyone? Thanks!
 

Attachments

Loose Canon

New Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
15
Location
Dublin, Ireland
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Hi Johan and Cletus, delighted to report that I'm sorted now - many thanks to you both.
I upgraded to LrC 9.3, bought a card reader and when neither strategy worked I explored the security issue. It was, in fact the security setting in Catalina that frustrated the process. It seems that life, for less than technically proficient users, is not getting easier..
Thanks again folks! Eugene.
 
Top