• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom 6 questions. All the information you need is in Adobe Lightroom 6 - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. When you upgrade to subscription, there's also a Lightroom Classic version available.

LR import settings - previous preference not sticky

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 23, 2007
Messages
680
Location
Perth, Australia
[size=small]I do not change the file name of my files upon import.[/size][size=small]However, somehow for the last 3 imports of mine, the images file name had changed and i only noticed today. When i open the import dialogue box the file renaming box is checked regardless of my previous imports when i uncheck it. [/size][size=small]This is changed behaviour. For the last however long since 3.2 release, i have not had this issue. When i choose a preference it sticks. [/size][size=small]I have had not such issue until this week.[/size]
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
13,296
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Brad, has anything of any significance changed on your PC to account for this? On my 3.2 system the import settings are still 'sticky', so maybe something has changed on your PC. Have you tried trashing (or at least moving) the existing Preferences file to see if that fixes things?

On each of these imports was it the same import source?
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
23,141
Location
Isle of Wight, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Hi Brad

Someone else reported the same. Other than Jim's suggestion of trashing preferences, I'd also try the 3.3 RC and see if that solves it for you.
 
Joined
Oct 23, 2007
Messages
680
Location
Perth, Australia
[quote author=TNG link=topic=11745.msg78865#msg78865 date=1291'44'71]
Brad, has anything of any significance changed on your PC to account for this? On my 3.2 system the import settings are still 'sticky', so maybe something has changed on your PC. Have you tried trashing (or at least moving) the existing Preferences file to see if that fixes things?

On each of these imports was it the same import source?
[/quote]
Nothin Jim...although W7 upgrade is about to happen so everythins gona change soon. I could be here a lot!

Victoria - waiting for release....
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
23,141
Location
Isle of Wight, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Ah, probably not a long wait then
 
Status
Not open for further replies.
Top