• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • The August 2019 Lightroom updates are now available. Lightroom Classic includes advanced GPU support, batch HDR/pano merge and more. Lightroom (cloud-based service) has deleted photos on the desktop/mobile apps, as well as video support and batch metadata editing on Android. The Missing FAQ and Edit Like a Pro eBooks are already updated for the changes.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom 6 questions. All the information you need is in Adobe Lightroom 6 - The Missing FAQ!

    To help you started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. When you upgrade to subscription, there's also a Lightroom Classic version available.

Lightroom Error Msg

pharmer5

New Member
Joined
Jan 21, 2015
Messages
5
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Lately I have been getting this error msg ?:0: compare number with nil. I gotten this message on exporting, deleting a photo from a collection and when I try to use the show focus point plug- in. Is anyone else getting this message or know how to correct it. I'm running LR 5.7 on iMac OSX 10.10

Thanks
Arnie
 

John Francis

New Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10
I have a similar problem. Getting that message when I try to Export images. Also, all my Edit In options are grayed out, and Publish Services has stopped working also. All this happened after a Catalog corruption, but switching to a backup version does not help (and I don't see how it would since the Catalog doesn't keep that information).
 

John Francis

New Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10
Not that I've solved the problem, but I have narrowed it down to a User Account issue. Running LR from another account is fine.
 

tspear

Senior Member
Joined
Sep 23, 2014
Messages
1,758
Location
Waltham MA
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
Classic 7
If the same catalog works, but using an alternate user account points to a corrupted user preferences.

Tim
 

tspear

Senior Member
Joined
Sep 23, 2014
Messages
1,758
Location
Waltham MA
Lightroom Experience
Beginner
Lightroom Version
Classic 7
Last edited by a moderator:

John Francis

New Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
10
It is not the LR .plist file that is the problem. It seems to be something else associated with that user account.
 
Top