Lightroom 3: Edit Photo with Adobe Photoshop CS5 Dialogue Box Not Showing up for NEF

MrsNikon

Member
Joined
Sep 17, 2010
Messages
91
Location
USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
I installed CS5 about a week ago and have been testing out the inteface betwee LR3 and CS5 on my iMac (latest OSX software) as well as latest LR3 updates, CS5 updates and ACR updates. All up to date.

I recall I was working on a raw (NEF file) a few days ago and when I went up to the menu and selected Photo > Edit In > Edit in Adobe CS5 I first received a dialogue box called "Edit Photo with Adobe CS5" along with three choices with radio buttons (Edit a Copy with LR adjustments, Edit a Copy and Edit Original) and a checkbox for selecting "Stack with original".

Maybe the behavior of the software is to only give you this dialogue box if you are working on a non raw file? Is this true? I could have sworn I got this dialogue box a few days ago when working on a .NEF. I also made sure I had a .NEF file that had some LR3 adjustments applied to it and saved before selecting the Edit In CS5 option.

I have my LR3 External Editor configured with CS5, PSD file format, ProPhoto RGB and a color depth of 8-bit however changing these around doesn't change any behavior.

I also went ahead and deleted my com.adobe.photoshop.plist and no changes.

I was thinking it would makes sense to get this dialogue box for any file type in the event one wanted to make a change to say the color depth preference or another color space.

While this movie is old (from Lightroom version 1.1) I noticed at 3:35 into the movie that Matt is working on a .NEF raw file and when he selects Edit in Photoshop CS3 he gets the dialogue box.

http://ptgmedia.pearsoncmg.com/imag...room/elementLinks/Informit_ExternalEditor.mov
 
Last edited:
Joined
Sep 29, 2007
Messages
22,872
Location
Isle of Wight, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Hi Mrs Nixon, that was quick. Are you working correctly now?
 

MrsNikon

Member
Joined
Sep 17, 2010
Messages
91
Location
USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Just looking for that warm fuzzy feeling that my system is indeed operating correctly regarding not seeing the dialogue box mentioned in my original post when working on a raw file. :-D
 

MrsNikon

Member
Joined
Sep 17, 2010
Messages
91
Location
USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Joined
Sep 29, 2007
Messages
22,872
Location
Isle of Wight, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Maybe the behavior of the software is to only give you this dialogue box if you are working on a non raw file? Is this true? I could have sworn I got this dialogue box a few days ago when working on a .NEF. I also made sure I had a .NEF file that had some LR3 adjustments applied to it and saved before selecting the Edit In CS5 option.

Just for that warm fuzzy feeling then, yes, that's absolutely right. :)
 

MrsNikon

Member
Joined
Sep 17, 2010
Messages
91
Location
USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Great to hear that is the native behavior.
 
Top