• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom 6 questions. All the information you need is in Adobe Lightroom 6 - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. When you upgrade to subscription, there's also a Lightroom Classic version available.

L/R 5 to 6 now no auto import. 'Warning'!!!

russellsnr

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
104
Location
UK
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
6.x
Hi, I up graded from L/R 5 to 6 and before when I inserted my SD Card I got the option on screen Open with or Import with L/R now with L/R6 I get:- I:\ Application Not Found.
Help please.
Thanks
Russ
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
12,842
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
It's a bug, which I've reported to Adobe. Hopefully it will get fixed in a future update.
 

wayne2193

Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
35
Location
East Troy, WI
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Last edited by a moderator:

russellsnr

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
104
Location
UK
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
6.x
Last edited by a moderator:

wayne2193

Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
35
Location
East Troy, WI
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Hi, Tried that and when I put in a card nothing happens so reverted to the string of 64 and back to square one:(
Thanks anyway will wait for Adobe to get off there rear ends!!
Russ

Did you follow the directions acurately? It worked for me and others. Did you check your prefernces in Lightroom to open when the card is inserted?
Did you reboot your computer?
Wayne
 
Last edited:

russellsnr

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
104
Location
UK
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
6.x
Did you follow the directions acurately? It worked for me and others. Did you check your prefernces in Lightroom to open when the card is inserted?
Did you reboot your computer?
Wayne

Hi,
follow the directions acurately? Yes
Did you check your prefernces in Lightroom to open when the card is inserted? Yes!
Maybe missed something but tried three times.
attachment.php
 

Attachments

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    9.2 KB · Views: 260
Last edited by a moderator:

russellsnr

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
104
Location
UK
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
6.x
Hi, I no Jim W is on the case for this bug but I thought I would try and find help from Adobe direct, MISTAKE!!
There website is a complete shambles there just not seem to be an Adobe point of contact, it all sends you somewhere else or tries to pass the buck by telling you to go to the forums.
For such a big company its customer service really seems to be AWOL.
As stated above JW is trying to get an answer to what obviously is a bug but I believe that request was made nearly a month ago.
Yes I have tried the options with the registry but without luck and why should we be required to alter the registry of a computer? From what I understand it is one place you should not tamper with I assume that is why it is so well hidden.
I have also been down the re-install route.
Now uninstalled L/R6 and working with L/R5.
Any chance of a refund from Adobe?
Russ
 

russellsnr

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
104
Location
UK
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
6.x
Hi, I no Jim W is on the case for this bug but I thought I would try and find help from Adobe direct, MISTAKE!!
There website is a complete shambles there just not seem to be an Adobe point of contact, it all sends you somewhere else or tries to pass the buck by telling you to go to the forums.
For such a big company its customer service really seems to be AWOL.
As stated above JW is trying to get an answer to what obviously is a bug but I believe that request was made nearly a month ago.
Yes I have tried the options with the registry but without luck and why should we be required to alter the registry of a computer? From what I understand it is one place you should not tamper with I assume that is why it is so well hidden.
I have also been down the re-install route.
Now uninstalled L/R6 and working with L/R5.
Any chance of a refund from Adobe?
Russ

Hi. OK success at last
grin.png

Used a program called Revo Uninstaller.
Re-Installed both L/R 5 & 6 then used RU to remove both including the option it gives to clear the registry.
Installed just L/R6 and tried the fix of changing registry values and the Auto Play options and it worked.
A long way down a short road
tongue.png

Russ
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
12,842
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Russ, you need to understand the way that Adobe has typically worked in the past in relation to bug-fix and new camera support updates. I guess on average the "dot" releases appear at around three monthly intervals, although that can be shorter (or longer) if there are some critical bugs which need to be fixed. Occasionally there'll be a "double-dot' release (such as the 6.0.1 update) which are for special cases and follow no specific pattern.

With that in mind, it's possible that a 6.1 update might not be released for another couple of months, and even then there'll be no guarantee that this particular problem will be fixed in that update. Adobe will naturally need to prioritise their resources to ensure the more urgent/critical bugs are tackled first, and this particular problem is unlikely to be placed in that category. Irritating it may be to you, but the workaround simply involves a couple of additional mouse-clicks....so unless it's a quick and easy fix I wouldn't be surprised if it's classified as low priority.

If you seriously want a refund, you'll need to contact Customer Support. There's normally a 30-day refund policy with new versions, so check with them.
 

russellsnr

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
104
Location
UK
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
6.x
Russ, you need to understand the way that Adobe has typically worked in the past in relation to bug-fix and new camera support updates. I guess on average the "dot" releases appear at around three monthly intervals, although that can be shorter (or longer) if there are some critical bugs which need to be fixed. Occasionally there'll be a "double-dot' release (such as the 6.0.1 update) which are for special cases and follow no specific pattern.

With that in mind, it's possible that a 6.1 update might not be released for another couple of months, and even then there'll be no guarantee that this particular problem will be fixed in that update. Adobe will naturally need to prioritise their resources to ensure the more urgent/critical bugs are tackled first, and this particular problem is unlikely to be placed in that category. Irritating it may be to you, but the workaround simply involves a couple of additional mouse-clicks....so unless it's a quick and easy fix I wouldn't be surprised if it's classified as low priority.

If you seriously want a refund, you'll need to contact Customer Support. There's normally a 30-day refund policy with new versions, so check with them.

Hi, Jim maybe you typed this just after I posted the good news above.
Refund was just letting off steam!!!
Thanks for your help.
Russ
 
Top