• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • The November 2019 Lightroom updates are now available. Lightroom Classic includes the ability to export the same photos as multiple sizes/formats in a single export, content aware fill for panorama edges and more. It does require a catalog format upgrade and there are updated system requirements, so you may want to wait a few days before upgrading.
    Lightroom (cloud-based service) has export options (such as TIFF format, renaming and color space), custom sort order on the desktop, copy/paste to multiple photos on iOS and more.
    The Missing FAQ and Edit Like a Pro eBooks are already updated for the changes.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.

Import Source Window

Colin Grant

Active Member
Joined
Apr 18, 2016
Messages
191
Location
Norfolk
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Lightroom Version
Lr Classic 8.4.1
Operating System
Other (please note in thread)
When I import and go to Select a Source the Source List has 3 instances of Macintosh HD? I have never noticed that before. I am running the latest Lr Classic on Catalina.

All help appreciated
Colin
 

Attachments

Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,803
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
It’s been reported as a bug. Catalina’s changed the way it handles drives and there’s some weird side effects.
 

goon525

New Member
Joined
Jul 17, 2012
Messages
17
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
I don't know if this is related, but LR Classic on my Catalina Mac has stopped automatically selecting my newly inserted SD card as source, and instead seems to choose something random it wants to import from. I need to manually selected the card and then DCIM in order to import. The problem seems to date from installation of Catalina.
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,803
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Yep, that sounds related goon525
 

Colin Grant

Active Member
Joined
Apr 18, 2016
Messages
191
Location
Norfolk
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Also finding Lr very daw when switching between for and after views. This was not the case pre Catalina?
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,803
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Worth reporting that if it's still reproducible Colin.
 
Top