• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom 6 questions. All the information you need is in Adobe Lightroom 6 - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. When you upgrade to subscription, there's also a Lightroom Classic version available.

Help!

mikimccurdyphotog

New Member
Joined
Jul 16, 2021
Messages
2
Lightroom Version
Lightroom 5.7
Operating System
  1. Windows 10
I work daily in Lightroom. Today when I opened it, a screen popped up asking for my serial number, etc - like this was my first time using it. Now all of my folders are gone - there’s no greyed out area with a question mark - just gone. Help!!
 
Joined
Dec 7, 2007
Messages
2,433
Location
Puget Sound
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic
Welcome to the forum. Regarding your serial number, if you have it you could just reenter it into LR and that should address that issue. Yes, you can chase down the cause, but if it is a one time issue, it is probably not a good investment of time.

Regarding your folders, did LR happen t open up a new catalog instead of the one you were working on? If so, you need to locate your catalog and open it. If that is not the case, then report back before taking additional action. If you are not familiar with what you are seeing, then it is easy to get deeper into a mess.

--Ken
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
13,300
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Sounds as though maybe the preferences file got corrupted or deleted, which seems to happen occasionally. That would probably explain both issues, so as Ken says, find your catalog, open it in Lightroom and you should be good to go again.
 

mikimccurdyphotog

New Member
Joined
Jul 16, 2021
Messages
2
Welcome to the forum. Regarding your serial number, if you have it you could just reenter it into LR and that should address that issue. Yes, you can chase down the cause, but if it is a one time issue, it is probably not a good investment of time.

Regarding your folders, did LR happen t open up a new catalog instead of the one you were working on? If so, you need to locate your catalog and open it. If that is not the case, then report back before taking additional action. If you are not familiar with what you are seeing, then it is easy to get deeper into a mess.

--Ken
Thanks Ken! I got it all figured out
 
Top