• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.

HELP Please! "This appears to be a duplicate or automatically created back of your catalog"

jasonmblaydes

New Member
Joined
May 16, 2019
Messages
5
Lightroom Version
8.3
Operating System
Windows 10
I just moved my catalog over from my laptop to a desktop that I built for lightroom. I got all of the photo files moved over, and I used the catalog file that was in my OneDrive. Now after importing new photos into lightroom on my desktop, I'm getting this error message. I can't seem to figure out how to fix this. The laptop has been signed out of my Adobe account all together. I even had Adobe tech support log into my computer to try to fix it... they were the worst and were zero help.

Please someone help me get my catalog to sync up to the cloud.

Thank you.

12573
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,312
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Hi Jason, welcome to the forum!

Have you tried what it suggests? Restart Lightroom and then click on the identity plate and enable sync again.
 

jasonmblaydes

New Member
Joined
May 16, 2019
Messages
5
I do appreciate the reply, but yes, I've restarted it many times. There's a conflict or corruption in a file somewhere. I just can't seem to chase it down and need some help. Thanks again.
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,312
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
So what happens when you click to enable sync? Or does this come up every single time before you can do that?
 

jasonmblaydes

New Member
Joined
May 16, 2019
Messages
5
I found this over at the Adobe forum: https://forums.adobe.com/thread/2373179

I'm going to try this tonight when I get home and post and update to let everyone know if it worked or not. Hopefully it does and it can be used by others for future reference. I'll let you know... fingers crossed!
 

jasonmblaydes

New Member
Joined
May 16, 2019
Messages
5
It worked!!! Deleting the directory Sync.lrdata solved the issue and now my LR that I moved to my desktop is syncing!
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,312
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Oh well done Jason! You beat me to it!
 
Top