• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Are you ever disappointed with your photos? Do you get frustrated when you’re editing because you’ve been told to move certain sliders, but never been told WHY? Do you wish you could transform your photos without having to spend hours in front of the computer? In my new book, Adobe Lightroom - Edit Like a Pro, you’ll learn:
    • how to to analyze a photo like a pro, saving you hours of frustration.
    • WHY you might want to move specific sliders, instead of just following recipes.
    • what the sliders are doing behind the scenes.
    • how to use sliders together, instead of in isolation, so you can get the optimal result
    The book is based on the cloud-native Lightroom desktop and mobile apps, but the principles also apply to Lightroom 6 and Lightroom Classic. The sliders are arranged into slightly different panels, but there's an included PDF that shows you where to find them in Lightroom Classic/6.
  • It's Lightroom update time again! New cameras (including the Canon R5/R6), lens profiles and bug fixes, and the ability to disable built-in lens corrections for specific new cameras. Here's the usual list

HDR lightroom 6 & photoshop cc 2015.1.1 , help

mantra

Active Member
Joined
Nov 17, 2007
Messages
441
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Hi
i have lightroom cc/6.1.1 and photoshop cc 2015.1.1 and i run under windows 10 pro 64bit

well i have a problem between lightroom 6.1.1 and photoshop cc 2015.1.1 camera raw

1)
i create an hdr with lightroom 6.1.1 ,7 exposures (really great result) , lightroom create an hdr dng file

2)
i edit the the hdr dng files with lightroom 6.1.1 ,(the image was too full of contrast so i edit only lights , midtones and shadows) and i saved metadata

3)
i open this dng file with photoshop cc 2015.1.1 , but camera raw (last version ) did not read the edits made by lightroom

why? what's wrong?

thanks

best regards
cheers
 
Joined
Jul 2, 2015
Messages
10,302
Location
Netherlands
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
You have to write the changes to XMP. Select the DNG in Lightroom and hit Ctrl-S. BTW, is there a compelling reason that you didn't update to CC2015.3 yet? Each update fixes bugs...
 
Last edited:

mantra

Active Member
Joined
Nov 17, 2007
Messages
441
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
You have to write the changes to XMP. Select the DNG in Lightroom and hit Ctrl-S. BTW, is there a compelling reason that you didn't update to CC2015.3 yet? Each update fixes bugs...
hi
but i did it!
i mean i saved xmp via click and save metadata to file
 

mantra

Active Member
Joined
Nov 17, 2007
Messages
441
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Why don't you send the file from Lightroom to Photoshop? Or is that what you did?
no , i create the hdr with lightroom
bridge -> photoshop
but the point is that photoshop camera raw can't read the lightroom edits

can somebody confirm ? Test it?

thanks
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
12,505
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
I've tested it, but no problem. Suggest you confirm that you have write permissions on the folder (just in case there's a problem when you do the Ctrl-S). If that's not the problem, try using the Edit In Photoshop method from within Lightroom to pass the file to Photoshop.
 

mantra

Active Member
Joined
Nov 17, 2007
Messages
441
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
I've tested it, but no problem. Suggest you confirm that you have write permissions on the folder (just in case there's a problem when you do the Ctrl-S). If that's not the problem, try using the Edit In Photoshop method from within Lightroom to pass the file to Photoshop.
hi
bingo , i was this ,windows 10 is a nightmare
i create a new folder in another hard disk partition where the permission is everybody and it now it works!
thanks Jim!
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
12,505
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
He should have write permissions, otherwise he would not have been able to create the HDR DNG in the first place.
You're right, of course. The only thing I can think is that the permissions were changed between the original HDR DNG creation, and the subsequent Ctrl-S. Sounds unlikely, but I can't think of anything else that might have caused it.
 

Hoggy

Never take life, or anything in it, too seriously.
Joined
Nov 20, 2012
Messages
527
Location
Wisconsin
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
1)
i create an hdr with lightroom 6.1.1 ,7 exposures (really great result) , lightroom create an hdr dng file
BTW - I think it was at 6.3 that the HDR merging (and I think panorama too) was heavily improved IMNSHO. It was night and day better to me - so much so that I went and redid most, if not all, HDR merges done from before that version.
 
Last edited:
Top