Filter behavior in Library mode

Status
Not open for further replies.

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,160
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Is it just me, or have I missed a setting?

Situation: I am in library mode, and I turn on a filter to select only 3 star photos (or any star or color label).
In the grid view, I see a photo I want to export for some reason.
The export completes, and then the filter turns off.
This is a bit irritating, as there maybe more I want to select.

Is this a bug? Is it just designed this way?

Thanks.
 
Joined
Jul 2, 2015
Messages
12,349
Location
Netherlands
Lightroom Experience
Power User
I can't reproduce this. Maybe it's some setting in the Export dialog (like 'Add to this catalog')?
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,160
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
I can't reproduce this. Maybe it's some setting in the Export dialog (like 'Add to this catalog')?
Good thought. I almost always export to a new folder which is often a subset of the original, but I always set "add to this catalog".
The filter shouldn't even see the new folder, though.
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,160
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Johan - that was it. I just did an export and did not " add to catalog" and the filter stayed as originally set.
Strange.
I could understand it if I put it in the same folder I was filtering.
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,160
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
It even happens when I export to a folder outside or away from the parent folder and check "add to this catalog".

edit - btw, I don't have "show images in subfolders" checked.
 

Jimmsp

Senior Member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,160
Location
Green Valley, Arizona, USA
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
It has to be the way a filter is set to work - we don't see the hidden instructions to first filter on the catalog for the chosen folder; then on the "star" criteria. Once the catalog is modified, the filter needs to be reset.
 
Status
Not open for further replies.
Top