• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • The May 2019 Lightroom updates are now available. There's a brand new slider called Texture, available across the whole family of apps. Lightroom Classic includes a new tool called Flat Field Correction. Lightroom (cloud-based service) has lots of big improvements including cloud trash, invitation-only web galleries, improved chromatic aberration removal and more. The Missing FAQ and Edit Like a Pro eBooks are already updated for the changes. You'll also notice the CC's have disappeared off the end of the names, so we've updated the forum names to match.

Film strip missing info in Library

ChrisP

New Member
Joined
Feb 25, 2017
Messages
10
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Lightroom Version
6.9
Operating System
macOS 10.14 Mojave
I have an odd problem with LR 6.9 on my iMac. The film strip (as I call it) at the bottom of the Library screen shows only a part of each thumbnail image and not the usual info (filename). It's almost as if the strip is partly hidden behind the main Library screen. I hope that makes sense. I wonder if anyone could advise on how to get the film strip back in full on my screen?

Regards

Chris
 

ChrisP

New Member
Joined
Feb 25, 2017
Messages
10
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Thank you both. I'll look into these options later today and let you know how I get on. Regards. Chris
 

ChrisP

New Member
Joined
Feb 25, 2017
Messages
10
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Adobe say LR 6 is no longer available so an upgrade to 6.14 looks impossible. I've just realised that the version of LR on my MacBook (also running Mojave 10.14.3) is 6.14 - I must have upgraded it at some point before LR6 became unavailable. It does indeed show all of the filmstrip info.

I did try F6 which hides the filmstrip on my iMac version of LR (6.9) but doesn't reveal the missing info on hitting F6 again. The same partial concealment is still there. I can work on my laptop preparing images for Alamy but it isn't as comfortable as on the iMac.

LR was working well on the iMac until recently. I've no idea why it suddenly developed this problem but if I can no longer upgrade to 6.14 it seems I'm stuck with it?

Regards

Chris
 

Jim Wilde

Lightroom Guru
Staff member
Moderator
Lightroom Guru
Joined
Feb 1, 2010
Messages
11,446
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic 8
Adobe say LR 6 is no longer available so an upgrade to 6.14 looks impossible.
No, it's not impossible. Just use the link that Johan supplied, then scroll down and expand the Lightroom 6 section and you'll see the download links for 6.14.
 

I-See-Light

Senior Member
Joined
Nov 27, 2013
Messages
1,110
Location
Queensland
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic 8

ChrisP

New Member
Joined
Feb 25, 2017
Messages
10
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Thank you for the reassurance that 6.14 is still available. I've followed the link to LR6. There is no mention of the version. On downloading it I find it describes itself as LR6-LS11. I'm reluctant to install it incase it distrurbs my existing version even further.
 

I-See-Light

Senior Member
Joined
Nov 27, 2013
Messages
1,110
Location
Queensland
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic 8
Last edited:

ChrisP

New Member
Joined
Feb 25, 2017
Messages
10
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Thank you for trying. I'm afraid that link leads to a dead end. Looks as though I'm stuck with this problem.

My thanks to all who have tried to offer a solution.
 

ChrisP

New Member
Joined
Feb 25, 2017
Messages
10
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
As a postscript to the above I've just opened LR on my iMac to find that the problem has gone away! Not sure what I did but my normal filmstrip is sitting happily at the bottom of my screen again.
 

Victoria Bampton

Lightroom Queen
Staff member
Administrator
Moderator
Lightroom Guru
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,140
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Yes, it seems that that page link we all gave above is once again (as it did late January) limiting the download to 6.0 installer only (now dated March 14th!)?
Hmmmm, thanks for flagging that. I'll see what I can find out.
 

Jim Wilde

Lightroom Guru
Staff member
Moderator
Lightroom Guru
Joined
Feb 1, 2010
Messages
11,446
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic 8
I think we'll find that things have been changed so that the single download will now install the final version, i.e. 6.14, much like the download for LR5 will install 5.7.1.

I tested that theory on my Windows system, and sure enough 6.14 is what I ended up with after downloading and installing that one file.
 

Victoria Bampton

Lightroom Queen
Staff member
Administrator
Moderator
Lightroom Guru
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,140
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Oh good, thanks Jim. I was being lazy and leaving a note for Rikk to find out! ;)
 

Jim Wilde

Lightroom Guru
Staff member
Moderator
Lightroom Guru
Joined
Feb 1, 2010
Messages
11,446
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic 8
The problem is that it states that 6.0 is being installed, and the CC App also shows 6.0 as well, but it's definitely 6.14 that has been installed. So plenty of scope for confusion.
 

I-See-Light

Senior Member
Joined
Nov 27, 2013
Messages
1,110
Location
Queensland
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Classic 8
The problem is that it states that 6.0 is being installed, and the CC App also shows 6.0 as well, but it's definitely 6.14 that has been installed. So plenty of scope for confusion.
Nice. Thankyou Jim
"All in one 6.14" will make it easier to re-install. (And explain to questions about downloads!)
 
Top