• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.
  • It's Lightroom update time again! Color Grading and improved zoom across the whole Lightroom family, plus graphical watermarks for the cloud-based Lightroom apps, as well as the usual new cameras, lens profiles and bug fixes. See this blog post for Lightroom Classic and this blog post for the Lightroom Cloud Ecosystem changes.

Error importing video files shot from Ronin

PeteGB

Member
Joined
Aug 30, 2011
Messages
65
Location
Scotland, UK
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Lightroom Version
Lightroom Classic v 8.2 (build 1204643)
Operating System
Windows 10
Most of my images are pictures but I do shoot a bit of video on my Canon 5D MKIV. It suits my workflow to import direct from card into LR alongside pictures although I edit in Premiere Pro.

I recently acquired a DJI Ronin S 3-axis gimbal to shoot super steady footage. The Ronin connects to the Canon via a mini USB Cable and allows the taking of pictures and the start/stop of video to be controlled by buttons on the Ronin. Pictures work perfectly.

Video files however wont import. LR chews away on them for a while then gives an error box saying “An unknown error has occurred while reading the video file. Connecting to Dynamic Link Server failed”.

If I manually copy the files to disk then try to import to LR from there I get the same error.

The video files play fine in Windows, Premier Pro imports and handles them without issue and Canon Photo Professional also has no problems.

I’m a bit puzzled why LR should get itself in a twist when everything else is fine.

Any suggestions anyone ?

Thanks
 
Top