• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom 6 questions. All the information you need is in Adobe Lightroom 6 - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. When you upgrade to subscription, there's also a Lightroom Classic version available.
  • It's Lightroom update time again! As well as the usual new cameras, lens profiles and bug fixes, Lightroom Classic has a new local Hue tool, improved ISO-specific defaults, performance improvements and more. The Lightroom cloud ecosystem also gets local Hue, as well as Versions, Activity notifications, text watermarking and the ability to upload your own Discovery tutorials. Here are the full updates about Lightroom Classic and the Lightroom cloud ecosystem.

Develop Sliders unresponsive on imac

Photofan

Member
Joined
Nov 12, 2010
Messages
49
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Hello

I am a LR CC (monthly subscription) user and I am having major problems with the Develop sliders become unresponsive after about 10mins of use. I am working on an imac running Yosemite. Also if I switch the program off and on again it doesnt seem to have saved adjustments I made when it was last open - just going round in circles! - It is not a very big catalogue - approx 1500 RAW images. Can anyone help please?

Thanks
Photofan
 

Photofan

Member
Joined
Nov 12, 2010
Messages
49
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Yes - it is the latest version 2015.6.1 Raw 9.6
I have 12GB Ram - my main harddrive is quite full, The images and LR Catalogue are on an extrenal drive connected via thunderbolt connection.
Also I am still using Yosemite - could that be the problem - although it is inconsisitent - sometimes works fine but other times LR is at best very slow and at worst develop sliders dont react at all - (not the whole program unresponsive though) Thanks
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
12,340
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Yosemite shouldn't be a problem. It's maybe lack of temporary workspace on the internal drive, so it might be worth trying to free up some extra space on the drive if possible. Curious though that it only seems to be develop sliders that are the problem.....when you encounter the problem again, check your RAM usage. If it's maxed out then the system will need to use the internal hard drive, which will put more strain on the internal drive space.
 
Top