• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.

Develop module Develop Settings Copy and Paste

Joined
Feb 6, 2019
Messages
3
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Lightroom Version
Lightroom Classic version 10.4
Operating System
  1. Windows 10
I have a set of pictures taken at the same time and I changed the White Balance settings on one of them in the Develop module then selected Develop Settings Copy. However, when I went to paste these settings to the other pictures, the Paste option was greyed out. I have found that I can only Paste Develop Settings to pictures that have already had at least one develop adjustment made. If there have been no paste adjustments then the Develop Settings -> Paste Settings is greyed out. Is this expected behaviour?
 
Solution
That's not expected behavior, and I can't reproduce it in my LR 10.4. Some first troubleshooting steps:

1. Try resetting LR's preferences:

LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

2. Does the problem occur when you use Sync rather than Copy/Paste?

3. Make a screen recording of your entire LR window demonstrating the problem. Upload the recording to Dropbox or similar and post the sharing link here. That might give clues as to the precise steps needed to reproduce the problem, and if it can be reproduced...
Joined
Apr 3, 2012
Messages
1,014
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
That's not expected behavior, and I can't reproduce it in my LR 10.4. Some first troubleshooting steps:

1. Try resetting LR's preferences:

LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

2. Does the problem occur when you use Sync rather than Copy/Paste?

3. Make a screen recording of your entire LR window demonstrating the problem. Upload the recording to Dropbox or similar and post the sharing link here. That might give clues as to the precise steps needed to reproduce the problem, and if it can be reproduced by others, you can file a bug report that Adobe is more likely to act on.
 
Solution
Joined
Feb 6, 2019
Messages
3
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
That's not expected behavior, and I can't reproduce it in my LR 10.4. Some first troubleshooting steps:

1. Try resetting LR's preferences:

LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

2. Does the problem occur when you use Sync rather than Copy/Paste?

3. Make a screen recording of your entire LR window demonstrating the problem. Upload the recording to Dropbox or similar and post the sharing link here. That might give clues as to the precise steps needed to reproduce the problem, and if it can be reproduced by others, you can file a bug report that Adobe is more likely to act on.
Hi John,

Your first suggestion, to reset LR's preferences, seems to have solved the problem. Thank you so much for your help.
 
Joined
Apr 3, 2012
Messages
1,014
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Your first suggestion, to reset LR's preferences, seems to have solved the problem. Thank you so much for your help.
Good. It's really unfortunate how many mysterious problems with LR are caused by "corrupted" preferences and how much users' time is wasted. Years of evidence indicates the "corruption" is caused by an architectural design flaw in LR's internals, and Adobe hasn't made it a priority to fix:
 
Top