• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.
  • 21 February 2024 It's Lightroom update time again! See What’s New in Lightroom Classic 13.2, Mobile & Desktop (February 2024)? for all the update news. It's mainly new cameras, new lenses and loads of bug fixes in this release.

Crash when initiating Tethering

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 29, 2017
Messages
26
Location
Seattle
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Classic
Lightroom Version Number
10.2
Operating System
  1. macOS 11 Big Sur
Mac OS 11.2.3 LR Classic 10.2
I've used tethering with a Canon 5D4 a lot. It just started crashing LR at the moment I click OK in the start tethering window. I've restarted LR, the camera, the computer to no avail. I've run Onyx and restarted. I've changed tethering cables. I've deleted LR Classic preferences. I've changed the input data in the start tether window. Same issue. I haven't updated either the OS or LR for several weeks but I can't pinpoint if this started after an update, I haven't tethered in several weeks either.

Any clues are appreciated. Thanks!

Different issue, in the past when it did connect it would freeze the camera after every 8-12 frames and I'd unplug the cable and plug it back in for it to work again.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top