• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • The May 2019 Lightroom updates are now available. There's a brand new slider called Texture, available across the whole family of apps. Lightroom Classic includes a new tool called Flat Field Correction. Lightroom (cloud-based service) has lots of big improvements including cloud trash, invitation-only web galleries, improved chromatic aberration removal and more. The Missing FAQ and Edit Like a Pro eBooks are already updated for the changes. You'll also notice the CC's have disappeared off the end of the names, so we've updated the forum names to match.

changing of quality / resolution in slide show

Tom75

Active Member
Joined
Apr 12, 2012
Messages
318
Lightroom Experience
Beginner
Hi,

I have used now sometimes the slide show module to create slide shows of specific collections or shoots and I actually like this feature. However I noticed that the quality of the photos is not as good as I would like them to be when viewing the slide show. Pictures are partly noisy and blurry in the slide show whereas the originals are not.

Is it somehow possible to change that and improve slide show viewing quality or so? It is of course only a slide show and how a high quality print but anyway if you show it somebody I would really appreciate a somewhat better quality.

Has anybody noticed the same?

Thanks and regards,
Tom
 

Victoria Bampton

Lightroom Queen
Staff member
Administrator
Moderator
Lightroom Guru
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,105
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Hi Tom, is this in the exported slideshow or in the one showing on screen within LR? And have you got it set to render previews first?
 

Tom75

Active Member
Joined
Apr 12, 2012
Messages
318
Lightroom Experience
Beginner
Hi Victoria,

yes in the slide show within LR. I have so far never seen any rendering options but I have crossed off "prepare previews in advance" if you mean that?

Thanks and regards,
Tom
 

Victoria Bampton

Lightroom Queen
Staff member
Administrator
Moderator
Lightroom Guru
Joined
Sep 29, 2007
Messages
21,105
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Yes, that was the one I meant Tom. You'll want to make sure that stays checked so that it renders the previews in advance. You could try selecting the photos in Grid and going to Library menu > Previews > Render 1:1 Previews and see if that solves it for you.
 

Tom75

Active Member
Joined
Apr 12, 2012
Messages
318
Lightroom Experience
Beginner
Thank you very much Victoria.

Really not very obvious but I just tried it and it worked.

Regards,
Tom
 
Top