• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.
  • It's Lightroom update time again! Color Grading and improved zoom across the whole Lightroom family, plus graphical watermarks for the cloud-based Lightroom apps, as well as the usual new cameras, lens profiles and bug fixes. See this blog post for Lightroom Classic and this blog post for the Lightroom Cloud Ecosystem changes.

Auto Complete Not Working in Keywords Field

lgphotography

Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
46
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Lightroom Version
Lightroom Classic 9.4
Operating System
macOS 10.15 Catalina
Suddenly this morning when I try to enter a keyword in the auto complete field nothing is working - no suggestions. No list pops up of keywords already in the system of which there are thousands. I just did the latest update to the program so wondering if this got broken in the latest update. Anyone else seeing this problem on a Mac?
 

Attachments

lgphotography

Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
46
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Check the Preferences>Interface tab to make sure that "Auto-complete text in Keywords Tags field" hasn't been unchecked.
Wow, thank you! I did NOT uncheck that and have not even gone into preferences in a long time. Seems the latest update unchecked it for me...grrr :mad2:

Thanks again, Jim.
 
Joined
Feb 1, 2010
Messages
12,597
Location
West Sussex, UK
Lightroom Experience
Advanced
Lightroom Version
Yes, there have been a few things like that over the last couple of updates (changing the Show Photos in Subfolders setting comes to mind, though that's not actually a preference).
 
Top