• Welcome to the Lightroom Queen Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to post your first thread under Help at the bottom of the page. You're also welcome to download our free Lightroom Quick Start eBooks and explore our other FAQ resources.
  • Stop struggling with Lightroom! There's no need to spend hours hunting for the answers to your Lightroom Classic questions. All the information you need is in Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ!

    To help you get started, there's a series of easy tutorials to guide you through a simple workflow. As you grow in confidence, the book switches to a conversational FAQ format, so you can quickly find answers to advanced questions. And better still, the eBooks are updated for every release, so it's always up to date.

AMD Ryzen 7 3700x

Joined
Dec 27, 2012
Messages
28
Lightroom Experience
Intermediate
Lightroom Version
Lightroom Classic version: 9.2.1 [ 202004070813-7699d98a ]AM
Operating System
Windows 10
Are there reported issues with LR Classic running on an AMD Ryzen 7 3700X? I am having occasional delayed responses and hangs for several seconds when working in the Develop module. I'm running LR on a 1TB M.2 SSD. The OS is on a separate 500GB internal SSD. The raw files are also on the 1 TB M.2 SSD.

Thanks
 
Joined
Sep 29, 2007
Messages
22,465
Location
Southampton, UK
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Cloud Service
Have you checked for an updated graphics card driver? That's the usual cause of issues these days.
 
Joined
Jan 6, 2018
Messages
347
Lightroom Experience
Power User
Lightroom Version
Classic
I've almost the same configuration (Ryzen 7 3700, 32 GB, OS on M2 SSD, Catalog (and CR cache) on its own SSD, photos on a HD, CG nVidia 1060.
LR is always fluent and I do not observe the behavior you describe.
I second Victoria's suggestion to check the Graphic Card driver .
 
Top