Recent content by marinephoto

  1. M

    LR 6.14 Fails To Recognize AF-P Nikkor 70-300 Lens

    Whoops! I solved my own problem. I recently traded in some of my old camera gear and before doing so I wanted to check shutter actuation counts. Some of the free apps online that calculate shutter activations require jpegs so I reset all my cameras to jpeg from RAW. I figured I might as well get...
  2. M

    LR 6.14 Fails To Recognize AF-P Nikkor 70-300 Lens

    My old reliable Nikkor 70-300 lens was getting pretty tired after shooting in excess of 100,000 shots so I recently traded it in at B&H for the newer AF-P version. I mounted this lens on my Nikon D500 today and it seems to work fine so far although I haven't run any lens tests on it yet. But...
  3. M

    Computer hangs when switching from Library to Develop Mode

    I already tried that and it had no effect. The weird thing is that you can sit at the keyboard alternately hitting the shortcut keys E& D anf LR will make the switch flawlessly five or six times and then either slow down appreciably or literally hang up. I had this problem once before and then...
  4. M

    Computer hangs when switching from Library to Develop Mode

    Since upgrading to LR 6.14 a couple of years ago I have noticed that switching back and forth between the Library and Develop modes has become rather problematic. Sometimes when I hit the shortcut D key while in Library mode the transition takes place quickly, sometimes slowy. At other times I...
  5. M

    Exposure Compensation displaying as wacky fraction in loup view?

    Hal, I just revisited the problem and noticed something I had not noticed before. To whit the screwy EV fractionalized numbers only appeared on images that I had processed with Topaz Denoise and Gigapixel. Apparently something happens within those apps that cause this to occur. Thanks!
  6. M

    Exposure Compensation displaying as wacky fraction in loup view?

    Recently my exposure compensation info set up to display in loup view began displaying as a fraction instead of -1, +2 etc. What do I need to do to change it back? Thanks!
  7. M

    Changing catalog link from internal to external drive

    Thanks! Jim I suspected that would be the way to do it but having had my share of LR file management problems in the past I wanted to be sure. Thanks for the heads up! Much appreciated.
  8. M

    Changing catalog link from internal to external drive

    My folder structure is based upon Years. Images made in 2020 are stored in dated subfolders under that year, etc. As my image collection has grown I have adopted a policy of keeping only the last two years (2019, 2020) on my iMacs internal drive, earlier years are stored on multiple external...
  9. M

    Missing Options LR6 Lens Correction Panel

    Paul, Thanks so much for the clarification! I was going nuts trying to figure out if I had incorrectly set a preference or configuration setting.
  10. M

    Missing Options LR6 Lens Correction Panel

    In Victoria's excellent LR 6 Missing Manual the lens correction panel is shown with 4 options: Basic, Profile, Color, Manual. Yet when I click on the Lens Corrections panel in my copy of LR 6.14 I get only 2 options: Profile, Manual (see screen shots below). Any idea what's causing this? Do I...
  11. M

    Slow LR 6.14 Catalog Backup Problem

    Whoops! It turns out I celebrated victory a bit too soon... When I got the catalog back from Victoria I made a few small edits to one image and then closed Lightroom with Check Integrity and Optimize Catalog checked and the backup took a little less than 10 minutes to complete. So it appeared...
  12. M

    Slow LR 6.14 Catalog Backup Problem

    Just wanted to let folks know that Victoria and her contact at Adobe were able to get my catalog fixed up. It's still 6 GB in size (probably due to develop history size) but it now backs up in under 10 minutez whereas it took upwards of an hour before. Great big Thank You! to Victoria and her...
  13. M

    Slow LR 6.14 Catalog Backup Problem

    Cletus, I started a Catalog backup 1 hour ago and the "Checking catalog integrity" progress bar has barely moved so the Export as Catalog trick hasn't fixed the problem. You said you'd recommend I zip the original Catalog file and send it to Victoria. Did you ever find the email address for me...
Top