Recent content by jrbehm

  1. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    Another addition: Last night I upgraded the iMac 27" to El Capitan. Today was the first time I'd opened LR CC since the upgrade. It took 13 seconds for the badge to show up, and 1 minute 37 seconds total for it to be operational. That's not screaming fast, but its half to a third as long as...
  2. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    There was finally resolution for my own problem (as the the OP), this past Friday (March 11, 2016). After trying all the suggested software fixes and running hardware testing, the Apple reseller near me asked that I bring the iMac in for them to diagnose. I did, as soon as I finished a project...
  3. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    Tried it, no joy. 3 mins 24 secs. The top guy at the local Mac store just reviewed the test results I emailed to one of his minions, and he told me the fact that my tests in Black Magic Speed test had a range of readings from around 85 Mb/s to 95 and then to 104 is an indicator that the...
  4. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    Cold start this AM, 2min 45 secs. The plist didn't fix it.
  5. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    I started a chat with Adobe Customer Service, and they asked to commandeer my computer for the fix. Mostly what it looked like they did is replace the Lightroom 6 plist. As soon as that was done it appears to be MUCH faster, but as I've already learned, that's not necessarily true 4 hours...
  6. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    Updated and tried it, no improvement. cold start was 2:45 Per Tim's suggestion, I'm preparing a recap of what we've done here to send Adobe. Is it OK to link to this thread? Will they even look??
  7. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    I had disconnected from Adobe's CC for a bit while testing and just reconnected. I received a notice of an update on Adobe's CC that came out on the 14th (2 days ago at this writing) which I decided to investigate further before installing. When I did that, I learned I had not installed an...
  8. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    I'll do what you suggest, thanks. As for the mobile, no I haven't activated that. I really don't want to work from iPad or iPhone on images, so never took advantage of it. Most of my work is for ad and commercial clients and I want to work on it in a more controlled environment. If I hear back...
  9. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    I see that "good luck" and wonder if it's because they aren't likely to respond. That said, how do I accomplish what you just said above? To me, what's interesting is, there don't seem to be a whole lot of us experiencing this, but there are a number of us, and over the several weeks I've...
  10. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    OK, Tim. I disconnected all networks and had red dots in the network prefs panel. Launched lightroom this morning, cold. It took 20 seconds for the splash panel to show, 1 minute 35 seconds for the actual application window to show and another 15 seconds before clicking on anything within...
  11. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    Tim, Sorry, just saw this and I apologize for the slow response. I really don't want to seem unappreciative. Please clarify what you mean when you say "turn off networks". Do you mean just the connection by ethernet to the G5 Mac, and if so, do you mean just eject the disk icon from the iMac...
  12. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    I have a bunch of Black Magic Speed tests I can send you. It's the main app my mac store has been having me use and send to them. I'll hope a typical screen shot from the app will load here.
  13. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    OK. It was no longer a cold start, but still took nearly a minute before it was open and the page was active. The blue portion of the graph was fairly close to top of the range throughout, and the data read/sec was mostly 5-10MB while write was mostly 512KB to2MB Would a screen grab be useful?
  14. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    OK. It took 2 min 44secs to open cold to the large catalog and to respond to a click on an image. In watching the Activity Monitor, for most of that time it said "Lightroom Not Responding" in red letters. The % of CPU during start up was usually 5% or less, with an occasional bounce to 8-9%...
  15. jrbehm

    Extremely slow start up with LR CC, from 2-5 minutes

    I'm not comfortable or conversant with how to downgrade to CC2015.3, since it's an online app, but would welcome input so I might try it as another option. Still, the problem I'm troubleshooting is several weeks old, which I think means it predates v.4. Tim, what would I look for on activity...
Top